Supa de somon finlandeza revizitata
- 300 grame de somon (de preferabil si capatana)
- 2-3 morcovi
- ½ ardei gras
- 1-2 cepe verzi
- 2 cartofi
- frunza de telina
- 100 grame de smantana lichida
- marar proaspat
- sare, piper
Se pune apa la fiert cu somonul si cu un pic de sare. Dupa ce s-a fiert bine pestele se scoate. Se pun apoi cepele, morcovii, telina si ardeiul taiate cat mai marunt si cartofii cubulete. Se lasa sa fiarba bine, se sareaza, pipereaza .Se adauga si carnea de somon. Se face apoi un melanj din supa si smantana (ca pentru ciorba de burta, ca smantana sa nu se branzeasca), iar la sfarsit se adauga mararul proaspat.
Tarta cu mango si pere
- 1 mango copt bine
- 2-3 pere
- 1 pateu pentru tarta
- 100 ml de smantana lichida dulce
- 50 grame de zahar brun Bio
- 50 grame de zahar alb Bio
- 140 grame de branza dulce
- 3 oua
Se face un melanj din smantana, zahar, branza si oua. Apoi se pune aluatul de tarta in forma; se pun perele decojite si mango (1-1) si apoi se toarna melanjul. Se lasa la cuptor circa 30-40 minute la 210 grade.
Pe curand cu noi retete !
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire