In Santillana del Mar am
mancat cea mai buna mancare de fasole cu carnati si varza. Am cautat rapid pe
internet reteta si am zis sa o public si eu dupa ce am si gatit-o in prealabil.
Un festin gastronomic.
- 200 grame de sunculita taraneasca
- 100 grame de sangerete
(morcilla)
- ½ de varza creata
- 500 grame de fasole uscata (2
borcane de fasole alba)
- 1 ceapa mare
- 1 usturoi
- paprika
- ulei de masline
- sare (numai daca este nevoie)
Se prajeste bine sunculita in
ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul cubulete, apoi varza creata
taiata julien. Se pune paprika si se amesteca. Dupa 20 de minute se adauga
si cele 2 borcane de fasole. Se mai lasa
in 5-10 minute si se pun si carnatii taiati. Dupa 10 minute se ia de pe foc.
Pofta buna !