dimanche 7 avril 2013

Alte idei de apero

Brosete de creveti cu mango
- 36 de creveti decorticati
- 1 mango bine facut
- 1 lime
- coriandru proaspat
- ulei de masline si sare
- betisoare de apero
Crevetii se lasa la marinat circa 2 ore la frigider intr-un suc format din lime, coriandru, ulei de masline si sare. Pe un betisor se pun 2 creveti si 2 cubulete de mango. Se pun pe gratar circa 2 minute pe o parte si pe alta.

Bile de branza cu seminte
- 200 grame branza  telemea (oaie sau vaca)
- 50 grame de unt (65 % grasime)
- 50 grame de parmegiano
- migdale, nuca,  seminte de in, de mac, de  susan, de chimen, de dovleac
- boia dulce, patrunjel, ardei rosu, verde, galben (dupa preferinte)
Branza, untul si parmegiano se pun intr-un robot de bucatarie si se amesteca, pana se obtine o pasta. Se lasa la rece circa 1 ora. Se face o bila de branza si se da prin diverse seminte. Eventual se poate pune o migdala, o boaba de strugure, o aluna, etc  in mijlocul bilei.

Pofta buna !