samedi 2 mars 2013

Tocana de legume din regiunea Provence



Ratatouille este o tocană de legume din regiunea Provence.
Numele complet al felului de mâncare este ratatouille niçoise.
Pentru aceasta mancare avem nevoie de legume proaspete precum:
-          1 ardei gras rosu
-          1 ardei gras verde
-          1 ardei gras galben
-          1 vanata
-          1 zucchini
-          3 rosii (coapte bine)
-          1 ceapa
-          2 catei de ursturoi
-          ierburi de Provence
-          sare si piper dupa gust
-          patrunjel proaspat
-          ulei de masline
-          1 foaie de dafin

Legumele se taie cubulete si se pun pe rand in ulei de masline incins: ceapa, usturoiul, ardeii, vanata, zucchini-ul, rosiile si foaia de dafin. 
Se lasa la foc mediu circa 30 de minute amestecand din cand in cand. La sfarsit se pun ierburile, patrunjel, sare si piper. Se serveste cu orez in abur.

Pofta buna!
Pe curand cu noi retete!