Am descoperit o reteta delicioasa din Macedonia. Pentru
“Piperchi dinjcati tsargasiti” avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 6 ardei grasi mari,
diverse culori
- 1 ceapa
- 1 conserva de rosii in bulion
- 1 ou
- 500 grame branza rasa ( telemea de oi )
- 500 grame branza rasa ( telemea de oi )
- ulei de
floarea soarelui
-
patrunjel (optional)
- sare
dupa gust
Ardeii grasi si ceapa se spala si se taie
cubulete. Se prajesc in ulei incins amestecand din cand in cand. Dupa 20 de
minute se adauga si rosiile taiate cubulete. Se mai lasa circa 20 minute. Se
pune sare dupa gust si patrunjel. La sfarsit adaugam si oul amestecand din cand
in cand pana se incorporeaza in compozitie. Luam mancarea de pe foc si adaugam
branza rasa. Se serveste ca si garnitura la o friptura sau un gratat sau chiar
ca o zacusca pe paine prajita.
Pofta buna !