vendredi 16 août 2013

Piperchi dinjcati tsargasiti


Am descoperit o reteta delicioasa din Macedonia. Pentru “Piperchi dinjcati tsargasiti” avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-  6 ardei grasi mari, diverse culori
-  1 ceapa
-  1 conserva de rosii in bulion
-  1 ou
-  500 grame branza rasa ( telemea de oi )
-  ulei de floarea soarelui
-  patrunjel (optional)
-  sare dupa gust

Ardeii grasi si ceapa se spala si se taie cubulete. Se prajesc in ulei incins amestecand din cand in cand. Dupa 20 de minute se adauga si rosiile taiate cubulete. Se mai lasa circa 20 minute. Se pune sare dupa gust si patrunjel. La sfarsit adaugam si oul amestecand din cand in cand pana se incorporeaza in compozitie. Luam mancarea de pe foc si adaugam branza rasa. Se serveste ca si garnitura la o friptura sau un gratat sau chiar ca o zacusca pe paine prajita.

Pofta buna !