mercredi 27 février 2013

Piure de zucchini


Ador acest piure. L-am descoperit la o emisiune culinara franceza.
Zucchini este de fapt un dovlecel (small pumpkin) originar din America dar care la sfarsitul secolului 19 a ajuns si in Europa. Foarte sarac in calorii, contine magneziu, potasiu, fosfor si vitamina A.
Pentru piure avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
-          1 zucchini
-          3 cartofi
-          o nuca de unt sarat
-          2 linguri de smantana
-          sare si piper dupa gust

Cartofii se curata, se spala si se taie ca pentru piure. Se pun la fiert cu apa si sare. Cand incepe sa fiarba apa se adauga si zucchini-ul taiat cubulete. Se fierb inca 15-20 de minute. Se scurg bine de apa. Legumele se baga in blender, se adauga sare, piper, smantana si untul sarat.

Pofta buna !