mercredi 3 avril 2013

Cateva idei de apero

Brosete de chorizo, ananas si creveti 
- 20 de creveti fierti decorticati
- 20 de bucati de chorizo picant
- 20 de bucati de ananas
- 1 lime
- ghimbir proaspat
- cateva scobitori  ‘fashion-iste’

Crevetii se decorticheaza si se pun in sucul de lime si ghimbir proaspat. Se lasa la frigider circa 1 ora. Chorizo se prajeste bine pe o parte si pe alta. Se pune apoi in zeama ramasa de la chorizo si ananasul taiat cubulete. Se infig pe rand pe scobitoare o bucata de chorizo, o bucata de ananas si o bucata de creveti.


Foietaj cu chorizo, mozarella si masline negre
- 2 foi de foietaj
- 100 grame de chorizo dulce
- 100 grame de mozarella
- 100 grame de masline negre fara samburi si desarate
- 1 ou

Foietajul se lasa circa jumatate de ora la temperatura camerei. Intr-un robot-taietor se pun pe rand chorizo-ul, mozarella, maslinele si oul, batandu-le pana se obtine o pasta. Se intinde foietajul si se pune peste el pasta mai sus obtinuta si se ruleaza. Dupa o ora de stat in congelator, foietajul se taie bucati (grosime de un deget) si apoi se baga la cuptor circa 20 de minute la o temperatura de 180 de grade.


Rosii  ‘cherry’ in ciocolata cu mac si susan
- 200 grame de rosii de tip cherry
- 50 grame de ciocolata pentru patiserie
- mac si susan
- cateva scobitori 

Ciocolata se pune la belmaren ca sa se incalzeasca bine. Fiecare scobitoare se infige in cate o rosie, care apoi se baga in ciocolata topita iar apoi in seminte. Inainte de servire, se lasa la frigider circa 1 ora. Ciocolata se poate inlocui cu caramel sau zahar ars. 


Pofta buna !