jeudi 11 avril 2013

Reteta asiatica – Piept de pui cu ananas si sos chinezesc



Ingrediente :
- 400 grame de piept de pui
- 1 ananas bine facut
- 1 ardei verde
- 3 linguri de sos de soia
- 1 lingura de otet balsamic
- 6 linguri de sos chinezesc dulce acrisor
- 1 lingura de faina
- 1 lingurita de zahar
- ghimbir proaspat
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust

Pieptul de pui se taie cubulete. Peste el se pun cele 3 linguri de sos de soia, lingura de otet balsamic, ghimbir ras si lingura de faina. Se lasa ½ de ora la frigider. Se incinge uleiul de masline, se pune ceapa la prajit, puiul, ardeiul verde, ananasul, zaharul si sosul chinezesc. Se mai lasa sa fiarba la foc moderat circa 20 de minute. Se serveste cu orez in abur.

Pofta buna!

Shty s krasnai kapusti (Ciorba ruseasca)



Ingrediente :
- ½ varza rosie
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 1 morcov
- ½  telina
- 1 pastarnac
- 1 ardei
- 2 lamai
- 3 linguri de bulion
- patrunjel
- sare

Legumele se spala, se curata si se taie cu robotul-taietor . Se pun apoi la fiert in apa . Varza se taie la fel ca legumele. Peste varza se pune sucul de la cele 2 lamai. Dupa ce legumele s-au fiert, ciorba se sareaza si se pune deoparte. Se pune o tigaie pe foc cu 3 linguri de ulei de floarea soarelui. Dupa ce uleiul s-a incins, se pune varza rosie. Se lasa sa se caleasca bine, apoi se pune in ciorba si se pune iar la foc circa 10-15 minute. La sfarsit - patrunjel verde (cret) din belsug si o lingura de smantana sau iaurt.

Pofta buna!