lundi 16 avril 2012

Piept de rata cu galbiori (reteta lui Radu)


-         1 piept de rata (300-400 grame)
-         1 ceapa verde
-         1 usturoi verde
-         500 grame de galbiori
-         2-3 frunze de patrunjel verde
-         zeama de la o portocala
-         10 cl de vin de Porto sau coniac
-     50 grame de unt
-          ulei de masline, sare, piper,

Pieptul de taie in bucati si se prajeste bine in ulei de masline (10 minute pe o parte, 10 pe cealalta). Se scoate si se pune pe un servetel absorbant. In tigaia unde s-a prajit pieptul de rata se adauga vinul de Porto si zeama de la o portocala. Se lasa circa 10 minute sa capete o aroma. Se taie ceapa, usturoiul si galbiorii si se pun la prajit in unt. Se adauga sare si piper. Dupa ce s-au facut se mai adauga si firele de patrunjel tocate.
Pieptul de rata se poate servi cu sosul de portocala peste sau fara, dupa preferinta.
Pentru ca mancarea este destul de grasa puteti face un melanj dintr-o salata, un usturoi verde, 50 ml otet cu tarhon, 250 ml de apa si 100 grame de zahar brun. Iese o salata deosebita si tocmai buna pentru acest ‘rasfat’ caloric.


Pe curand cu noi retete!