mercredi 17 avril 2013

Sparanghel (asparagos)



Sparanghelul contine o multime de vitamine, inclusiv vitaminele A, E, K, B6, calciu, fier, potasiu, mangan, selenum dar si omega 3. Este folosit inca de pe vremea romanilor si este cunoscut pentru valorile sale curative. 
Exista 2 tipuri de sparanghel : verde sau alb violet.
Recomand o reteta extrem de delicioasa , supa crema de sparanghel. Pentru aceasta reteta avem nevoie de :
     - 500 grame de sparanghel alb
     - 2 cartofi
     - 1,5 litri de supa de legume
     - 300 grame smantana
     - sare si piper
Sparanghelul  si cartofii se spala si se curata bine. Se pun in supa de legume si se lasa la fiert circa 20-30 de minute. Se baga in blender si apoi se adauga sare si piper si se pune iar pe foc. Eu am mai lasat cateva bucati de sparanghel pentru decor.

Eu il ador pur si simplu !