jeudi 30 mai 2013

Melanzane alla parmigiana – vinete cu mozarella si parmezan

Ador pur si simplu aceasta reteta. Am mancat si in Barcelona la un restaurant, desi reteta este italiana. Pentru aceasta delicioasa reteta aveti nevoie de :
 - 2 vinete
 - 1 cutie de rosii tocate in bulion 
 - 250 grame mozarella
 - 150 grame parmezan
 - frunze de busuioc proaspat
 - 2 catei de usturoi
 - ulei de masline

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop si se taie rondele. Se dau cu ulei de masline pe o parte si se baga la cuptor circa 10 minute la o temperatura de 200 de grade. Se scot si se intorc pe partea cealalta, se dau apoi cu ulei si se baga iar la cuptor circa 10 minute. Usturoiul se curata si se baga in tocator  impreuna cu rosiile pana se obtine o pasta. Se pune pe foc, la foc mediu, si se adauga busuiocul proaspat. Se scot vinetele din cuptor si se pun intru-un vas de iena. Peste ele se pun sosul de rosii, bucati de mozarella, parmezan ras si cateva frunze de busuioc. Se baga la cuptor circa 30 de minute la 200 de grade.

Pofta buna!