lundi 4 mars 2013

Caldo Verde



Caldo Verde este ciorba nationala portugheza in a carei preparare se folosesc frunze de varza numita ”couve gallega”.

Ingrediente : 

-          200 grame varza creata (couve gallega)
-          2 cartofi
-          1 ceapa
-          200 grame de chorizo
-          2-3 catei de usturoi
-          1 litru supa de pui
-          piper rosu
-          sare

Varza couve gallega nu face capatana ci doar frunze, aproape tot anul.
Ea poate fi inlocuita de varza italiană care la fel ca si «couve gallega» trebuie sa fie adaugata la ciorba, dupa ce ma intai se toaca foarte marunt si se lasa circa jumatate de ora cu sare pentru a se inmuia bine. Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se pun in robot (blender). Din ei se va obtine o supa-crema mucilaginoasa. Chorizo, ceapa si usturoiul se taie marunt si se prajesc in ulei de masline, adaugand apoi supa de cartofi si supa de pui. Se pune apoi sare, piper rosu si varza. Se mai lasa la fiert circa 10 minute.

Pofta buna !