lundi 26 décembre 2011

S.I.I. – Sindromul Intestinului Iritabil –Quinoa

Quinoa este o planta traditionala sud-americana, cu proprietati deosebite ca spanacul sau sfecla rosie. Toti nutritionistii o recomanda datorita faptului ca este bogata in proteine, slaba in lipide si fara gluten.Quinoa se gaseste la raionul de produse bio din orice supermarket.
Am descoperit 2 retete extrem de interesante pe care le-am si pus in practica

1. Quinoa cu pui
- 250 gr de quinoa
- 1 ceapa medie
- ardei gras de diverse culori
- 200 gr de rosii proaspete(fara pielita)
- 500 gr de piept de pui dezosat
- 1 catel de usturoi
- ½ de lingurita de paprika dulce (facultativ - doar pt culoare)
-sare, piper si patrunjel
Fierbeti quinoa circa 10-15 minute  ( la ½ de pahar de quinoa – 1 pahar de apa).Tocati marunt legumele si pieptul de pui. Prajiti 5 minute puiul in 2 linguri de ulei de masline. Adaugati apoi quinoa, paprika si legumele. La sfarsit sarea, piperul si patrunjelul. E de preferabil ca aceasta mancare sa se faca intr-un wok deoarece este mai usor de manevrat iar legumele si puiul se gatesc extrem de repede.

O alta reteta care o propun astazi este :

2. Quinoa cu pui si legumele soarelui
- 250 gr de quinoa
- 1 ceapa medie
- 2-3 esalote
- 1 dovlecel zuchini
- 1 vanata
- 1 ardei gras rosu
- 200 gr de rosii proaspete(fara pielita)
- 500 gr de piept de pui dezosat
- 1 catel de usturoi
- ½ de lingurita de paprika dulce (facultativ - doar pt culoare)
-sare, piper si patrunjel
Procedeul este acelasi ca si la prima reteta.

!!!Cu quinoa puteti prepara mancaruri dar si deserturi delicioase. Este extrem de buna pentru transitul intestinal lent alaturi de o apa minerala plata cu continut bogat de magneziu.

Pe curand!