Originara din nordul Italiei, panna cotta
este o crema pe baza de lapte, zahar si gelatina.
Pentru panna cotta aveti nevoie de
urmatoarele ingrediente :
-
250
ml lapte proaspat sau UHT
-
200
ml frisca lichida
-
1
baton de vanilie
-
3
linguri de zahar pudra
-
3 foi
de gelatina
Laptele si frisca se pun pe foc (atentie -
foc mic) si se lasa sa fiarba, amestecand continuu. Se adauga apoi batonul de vanilie
si zaharul pudra. Gelatina se pune intr-un bol cu apa rece; se lasa in bol circa
5-10 minute, se scurge bine de apa, apoi se pune in crema si se amesteca pana
ce gelatina se dizolva.
Panna cotta se pune in pahare si se lasa o ora la
temperatura camerei si opt ore la rece in frigider. Se serveste cu fructe rosii
proaspete. Eu am facut un compot din capsuni proaspete cu zahar pudra si zahar
vanilat, fierte circa 10-15 minute pe plita la foc mediu, pe care apoi le-am
bagat la blender (fructele rosii crude sunt acide). Atunci cand se consuma se
intoarce pe o farfurie si se pune peste, compotul de capsuni.
Pofta buna!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire