Numele complet al felului de mâncare este ratatouille niçoise.
Pentru aceasta
mancare avem nevoie de legume proaspete precum:
-
1
ardei gras rosu
-
1
ardei gras verde
-
1
ardei gras galben
-
1
vanata
-
1
zucchini
-
3
rosii (coapte bine)
-
1
ceapa
-
2
catei de ursturoi
-
ierburi
de Provence
-
sare
si piper dupa gust
-
patrunjel
proaspat
-
ulei
de masline
-
1
foaie de dafin
Legumele se
taie cubulete si se pun pe rand in ulei de masline incins: ceapa, usturoiul,
ardeii, vanata, zucchini-ul, rosiile si foaia de dafin.
Se lasa la foc mediu circa
30 de minute amestecand din cand in cand. La sfarsit se pun ierburile,
patrunjel, sare si piper. Se serveste cu orez in abur.
Pofta buna!
Pe curand cu noi retete!
Arata extraordinar! o sa incerc si eu! cand zici zucchini , te referi la dovlecel verde, nu? am cautat poze pe net, ca nu stiam despre ce vorbesti :D
RépondreSupprimer