Bucataria ecuadoriana contine in mare parte mancaruri pe baza de cartofi. Astazi va propun o supa-crema de cartofi cu avocado originara din Ecuador.
Ingrediente:
-
4-5 cartofi mari
albi (fainosi)
-
2 avocado
-
1 morcov mare
-
1 radacina de patrunjel
- 1telina
-
1
ceapa mare
-
2
linguri ulei de masline
-
2 catei
de usturoi
-
100 g
cascaval ras
-
100 ml
smantana
- Sare si piper dupa gust
Se curata cartofii, ceapa,
morcovul, radacina de patrunjel, telina, se taie in bucati mari şi se fierb în
apa cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunse, se iau de pe foc si se lasa sa
se raceasca. Se strecoara zeama si se pastreaza. Legumele se trec prin blender.
Peste piureul de legume se toarna zeama strecurata, pana se obtine densitatea
dorita, se adauga uleiul de masline şi se pune din nou la foc mic. Se potriveste
gustul de sare şi piper, se adauga usturoiul zdrobit, smantana şi se lasa sa
dea in clocot. Se opreste focul, se adauga cei 2 avocado, curatati de coaja si
samburi, apoi presati sub forma de piure. Se serveste fierbinte cu cascaval
ras, adaugat direct în farfurie.
Pofta Buna!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire