- 300 grame carne de
vita
- 1 ceapa
- 3 cepe mici
(echalote)
- 3 morcovi
- 3 catei de usturoi
- 250 grame ciuperci albe
- 300 ml vin rosu
- 200 ml supa de vita
- 2 linguri faina
- 2 linguri concentrat de tomate
- cuisoare, sare, piper dupa gust
Se prajeste carnea de vita in ulei incins, se adauga dupa
10 minute ceapa taiata, apoi vinul si cele 2 linguri de faina.Dupa 5 minute se
pun si celelalte legume, supa de vita, concentratul de tomate, cuisoarele,
sarea si piperul. Se mai lasa circa 15 minute la foc mediu apoi se pune intr-un
vas iena si se baga 30 de minute la cuptor. Se serveste de preferinta cu orez
thai in abur.
-
170 grame zahar
-
150 grame faina
-
150 grame unt sarat
-
3 oua
-
2 mere
-
1/3 praf de copt
-
scortisoara
-
zahar vanilat
Batem bine oualele, adugam
zaharul, faina, zaharul vanilat si praful de copt. Untul il bagam 2 minute la
cuptorul cu microunde pana devine lichid. Il adaugam in compozitie. Cojim
merele, le scoatem samburii si le taiem julien
apoi adaugam scortisoara peste ele.
Putem folosii o forma de
prajitura rotunda sau forme de chec. Eu am folosit o forma de chec, am dat-o cu
unt, apoi am adaugat o parte din compozitie, apoi merele si ultima parte din compozitie. Am presarat scortisoara. O bagam la cuptor circa 35 de minute
la 180 de grade.
Pofta buna!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire