vendredi 28 décembre 2012

O idee de reteta pentru masa de revelion



Am descoperit un cartof dulce cu gust de gutuie sub numele de topinambur, originar din Mexic folosit la salate, la piure, sau direct prajiti, pentru un gust unic si rafinat ; este utilizat in mare parte de persoanele cu diabet . Eu am facut un piure si l-am  servit cu  vestitele ‘noix de st. jacques’.


Pentru piure-ul de topinambur avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

-          500 grame de topinambur
-          100 grame de unt sarat
-          100 ml lapte
-          sare si piper dupa gust

Se fierbe topinamburul in apa cu sare circa 40 de minute. Se baga in blender se adauga lapte, unt, sare si piper. Se obtine un piure delicios.

Scoicile le-am calit pe o parte si pe alta in unt fierbinte (doar 2 minute).

Pentru un plus de finete am folosit cateva frunze de rucola pentru decor.

Pofta buna!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire