
Pentru aceasta tarta aveti nevoie de :
- 3 pere medii (coapte bine)
-
1 litru apa
-
500 grame zahar
- baton de vanilie din Madagascar
- un aluat tare ( 250 grame faina, 125 grame unt, un varf
de sare, o lingurita de zahar, un galbenus de ou (facultativ), un pic de apa
daca este nevoie)
-
crema de migdale (100 grame zahar , 100 grame praf
de migdale, 100 grame unt, 2 oua, aroma de flori de portocale).
Puneti la fiert apa cu zaharul si cu batonul de vanilie, lasati sa fiarba bine, amestecati pana se topeste zaharul. Adaugati circa 10-15
minute perele curatate de coaja si taiate in doua. Dupa ce ati facut aluatul
lasati-l la frigider circa 30 minute. Puneti aluatul intr-o tava de tarta apoi
adaugati crema de migdale si la sfarsit perele. Incalziti cuptorul la o
temperatura de 180 de grade si introduceti tarta in cuptor pentru circa 30 de
minute.
Pofta buna !