jeudi 22 décembre 2011

S.I.I. – Sindromul Intestinului Iritabil – Inca 2 retete


 Risotto à la milanaise

Aseara am avut pofta de orez... plimbarile de anul asta pe taramul milanez m-au dus cu gandul la o reteta buna si simpla .

Ingredientele - pe langa multa dragoste, mai avem nevoie de :

- 50 gr de unt
- 350 gr de orez risotto
- 1 ceapa mica (esalota)
- 50 gr de parmezan
- 50 cl de lapte
- 50 cl de apa (sau supa de legume).

Punem untul pe foc la topit, adaugam ceapa taiata cat mai marunt, apoi orezul si treptat apa cu laptele cald (pentru ca risotto sa iasa cat mai pufos). La sfarsit punem sare, parmezan si daca doriti sa incercati un altfel de risotto puneti curry sau sofran.


Tiramisu

Primul lucru care m-a invatat soacra mea (o gospodina desavarsita), in materie de dulciuri, a fost acest tiramisu „light”.

-         40 cl de frisca lichida
-         200 gr de mascarpone
-         250 gr de piscoturi ( de preferabil proaspete de la cofetarie)
-         cafea ( eu pun  decafeinizata)
-         rom
-         cacao

Se face o cafea si se adauga rom, se lasa la racit. Se insiropeaza piscoturile, si se pun pe o farfurie (de preferinta lunga si ingusta). Se bate frisca pana devine solida, se incorporeaza mascarpone. Se pune frisca cu mascarpone peste piscoturi  (se fac 2 randuri), iar la sfarsit pe deasupra o ploaie de cacao. Se lasa la frigider circa 4 ore, apoi se serveste.
Eu mai fac tiramisu cu fructe din compot. Inlocuiesc cafeaua cu zeama de la compot, iar in frisca si mascarpone pun fructe din compot. Ornez pe deasupra tot cu fructe. O reteta extrem de fresh.

Pe curand !

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire