-    300 grame carne de
vita
    -    1 ceapa 
    -    3 cepe mici
(echalote)
    -    3 morcovi
    -    3 catei de usturoi
    -    250 grame ciuperci albe
    -    300 ml vin rosu
    -    200 ml supa de vita
    -    2 linguri  faina
    -    2 linguri concentrat de tomate
    -    cuisoare, sare, piper dupa gust
Se prajeste carnea de vita in ulei incins, se adauga dupa
10 minute ceapa taiata, apoi vinul si cele 2 linguri de faina.Dupa 5 minute se
pun si celelalte legume, supa de vita, concentratul de tomate, cuisoarele,
sarea si piperul. Se mai lasa circa 15 minute la foc mediu apoi se pune intr-un
vas iena si se baga 30 de minute la cuptor. Se serveste de preferinta cu orez
thai in abur.
-         
170 grame zahar
-         
150 grame faina
-         
150 grame unt sarat
-         
3 oua
-         
2 mere
-         
1/3 praf de copt
-         
scortisoara
-         
zahar vanilat 
Batem bine oualele, adugam
zaharul, faina, zaharul vanilat si praful de copt. Untul il bagam 2 minute la
cuptorul cu microunde pana devine lichid. Il adaugam in compozitie. Cojim
merele, le scoatem samburii si le taiem julien 
apoi adaugam scortisoara peste ele.
Putem folosii o forma de
prajitura rotunda sau forme de chec. Eu am folosit o forma de chec, am dat-o cu
unt, apoi am adaugat o parte din compozitie, apoi merele si ultima parte din compozitie. Am presarat  scortisoara. O bagam la cuptor circa 35 de minute
la 180 de grade.
Pofta buna! 


Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire