dimanche 11 mars 2012

Carne de vita bourguigon la cocota revizitata

Pentru aceasta friptura avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
- 600 gr de carne de vita
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 150 gr de ciuperci de Paris
- 200 ml de supa de vita
- 300 ml de vin rosu
- 1 lingura de faina
- sare, piper, patrunjel din belsug

Carnea se taie cubulete si se prajeste bine in ulei. Se taie morcovii, ciupercile, ceapa si ardeiul gras, julien si se pun peste carne. Le lasam sa se inabuseasca bine, adaugam faina si supa de vita. Dupa 10 minute adaugam vinul rosu, sare, piper. Mai lasam sa fiarba inca circa 30 de minute la foc mediu pe aragaz si inca circa 20 minute la cuptor in cocota la circa 180 de grade. La sfarsit adaugam patrunjel din belsug. Friptura se poate servi cu orice fel de garnitura : cartofi piure/nature, orez, fasole verde sau paste.

Pe curand cu noi retete !

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire