jeudi 8 décembre 2011

S.I.I. – Sindromul Intestinului Iritabil –Sfaturi utile

Pentru combaterea SII trebuie in primul rand sa ne adresam medicului de familie, iar apoi unui medic gastroenterolog pentru o colonoscopie, pentru a afla exact ce se intampla in intestin.
Fiecare pacient in parte are o sensibilitate aparte la alimente si de aceea nu se urmeaza intotdeaua un regim standard. Eu, personal recomand mai degraba un nutritionist si nu un medic specialist.
Cateva sfaturi care sper sa va fie de folos, nu uitati eu sunt cobaiul...
1. Adultii trebuie sa bea zilnic 8 pahare de apa (250 ml). Apa trebuie bauta regulat pe tot parcursul zilei. Niciodata 250 de ml deodata. Se poate bea de exemplu un ceai medicinal de dimineata (aveti de ales din multitudinea de ceaiuri medicinale de la Plafar).
2. Este important sa mancati de 5 ori pe zi ( 3 mese pe zi si 2 gustari), evitati sa mancati pe repezeala si in cantitate mare.
3. O parte din persoanele care sufera de aceasta boala poate suferi si de intoleranta la fructosa si lactoza. (testele pentru intoleranta  la lactoza si fructoza sunt foarte usor de facut).
4. Limitati alimentele care sunt bogate in glucide (brocoli; conopida; varza de Bruxelles; varza alba; varza rosie; lentile; mazare; fasole uscata) acestea ar putea fermenta in intestin si de aici si balonarea.

Trucuri :

- Mestecati foarte bine ;
- Mancati intr-un mediu linistit ;
- Evitati alimentele reci sau foarte firebinti pot provoca crampe ;
- Evitati toate alimentele si toate bauturile care provoaca gaze ;
- Beti suficient de multa apa pe parcursul zilei ;
- Nu mancati absolut deloc gras, sarat sau prajit, se recomanda legume fierte (fara coaja sau seminte) carne fiarta slaba (pui, peste sau vita) si dulciuri neconcentrate (placinte, budinci, biscuiti, piscoturi; prajituri de casa)
- Eliminati stresul (principalul factor al bolii);

Un mic truc :
- Intotdeauna atunci cand mancati utilizati o farfurie mai mica .


Revin curand cu alte sfaturi utile si extrem de importante...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire